Why Raw Food

What is Raw Food
Foods that are not heated above 42 degrees Celsius/107 Fahrenheit. You get maximum nutrients of the food because all the enzymes, vitamins, minerals and nutrients remain. Raw food is a form of veganism. The food is organic and non-processed.

What is the point? The raw or living foods have natural enzymes, which are essential for building proteins and rebuilding the body. These enzymes are destroyed if one heats the food. By eating as people did long ago also avoids the unhealthy and dangerous hiding in much of our modern food. Much of today’s cheap food with long shelf pumped with chemicals, dyes and other additives that harm the human body.

Benefits? The food is full of vitamins, minerals, fiber, trace minerals, antioxidants and other substances that are essential for the body. Raw food keeps the enzyme production going. It decreases with age otherwise. Enzymes help us digest carbohydrates, protein and fat in the diet and are vital for humans to be able to absorb nutrients.

Several studies show that the raw food diet leads to weight loss. One study, European Journal of Clinical Nutrition shows that people who follow the diet for 3 months lose an average of 9% of their body weight.

Another study, Archives of Internal Medicine, compared people who ate raw food with people who ate “regular” food. Raw food eaters had an average BMI of 20, while those who ate heated food had a BMI at 25.

Vad är Raw Food: Okokt mat som inte hettas upp över 42 grader. Du får ut maximal näring av maten eftersom alla enzymer, vitaminer, mineraler och näringsämnen finns kvar. Raw food är en form av veganism. Maten är ekologiskt odlad och icke processad.

Vad är poängen? Rå eller levande föda har naturliga enzymer, som är avgörande för att bygga proteiner och återuppbygga kroppen. Dessa enzymer förstörs om man värmer maten. Genom att äta som människor gjorde för länge sedan undviker man också de ohälsosamma och farliga ämnen som gömmer sig i mycket av vår moderna mat. Mycket av dagens billiga mat med lång hållbarhet pumpas med kemikalier, färgämnen och andra tillsatser som skadar människans kropp.

Vilka är fördelarna? Levande föda är full med  vitaminer, mineraler, fibrer, spårämnen, antioxidanter och andra ämnen som kroppen behöver. Genom att äta mycket rå kost håller du enzymproduktionen vid liv. Den avtar annars med åldern. Enzymer hjälper oss att spjälka kolhydrater, protein och fett i kosten och är livsnödvändiga för att människan ska kunna ta upp näring.

Flera studier visar även att raw food-kost leder till viktnedgång. En studie, European Journal of Clinical Nutrition visar att personer som följer raw food-dieten i 3 månader tappar i genomsnitt 9% av sin kroppsvikt. Det motsvarar till exempel 7,2 kilo för en kvinna som väger 80 kilo.

I en annan studie, Southern Medical Journal, fick deltagarna äta 62% av dagens kalorier från rå föda. De hade efter 7 månader tappat nära 4 kilo i genomsnitt. Ytterligare en studie, Archives of Internal Medicine, jämfördes personer som åt raw food med personer som åt ”vanlig” mat. Raw food-ätarna hade i genomsnitt ett BMI-värde på runt 20, medan de som åt upphettad mat hade ett BMI-värde på 25.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s