Boost brain power part 2

Minerals. Zinc, copper, iron and magnesium strengthens concentration. Zinc deficiency leads to fatigue, depression and mood swings.

  • Zinc is found in meat, liver, seafood and whole grains.

Lack of iron leads to poor attention, delaying the ability to think logically, reduces the learning

  • Eat spinach, leeks, lean meats, sardines, egg yolks and green peas.
Fruit and vegetables. Stimulate the brain that has a constant need for potassium. It shows the signal transmission in the brain and the amount of information that the brain can receive.
  • Potassium is found in oranges, apricots, bananas, potatoes, tomatoes and various legumes.
Fruits and vegetables are rich in water-soluble vitamins. B vitamins increases the brain’s ability to concentrate and make sure you have the energy to do several things at once. B vitamins help the brain’s production of neurotransmitters serotonin and dopamine.
  • Good sources of vitamin B: whole grains, lean meats and fruits and vegetables.
br
Mineraler. Zink, koppar, järn och magnesium stärker koncentrationsförmågan . Brist på zink leder till trötthet, koncentrationsproblem, depression och humörsvängningar. Zink finns i kött, lever, skaldjur och fullkornsprodukter. 

Brist på järn leder till sämre uppmärksamhet, fördröjer förmågan att tänka logiskt, minskar inlärningen och påverka minnet. Järn finns i spenat, purjolök, magert kött, sardiner, äggulor och gröna ärtor.


Frukt och grönt. Stimulerar hjärnan som har ett konstant behov av kalium. Det hjälper signalöverföringen i hjärnan och mängden info som hjärnan kan ta emot. Kalium finns i apelsiner, aprikoser, bananer, potatis, tomater och olika baljväxter.

Frukter och grönsaker är rika på vattenlösliga vitaminer. B-vitaminerna ökar hjärnans koncentrationsförmåga och gör att du orkar göra flera saker samtidigt. B-vitaminer hjälper hjärnans produktion av signalsubstanserna serotonin och dopamin. Bra B-vitaminkällor är fullkornsprodukter, magert kött och frukt och grönt.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s