Chili the natural fatburner

Have eaten chili every day for a week now and the result is surprising, my waist is one inch smaller!

Here is some good info about chili. Chili has been shown to regulate the appetite and increase metabolism and may help to maintain weight/lose weight. Add chili in your food, it is definitely better than eating costly and questionable weight loss pills or powder.

Chili contains Capsaicin which is hot and is the fat burning and energy-consuming subject. One study showed that consumption of capsaicin for 12 weeks (5 mg per day) resulted in loss of abdominal fat by several percent. Even the appetite is suppressed when eating chili for a longer period. 1.

Har ätit chili varje dag i en vecka och är riktigt nöjd med resultatet!

Lite info om chili: Det är ett av flera naturliga livsmedel som har visat sig kunna reglera aptiten och ämnesomsättningen och kan bidra till att behålla vikten/gå ner i vikt. Att tillsätta chili i vanlig mat är definitvt bättre än att stoppa i sig dyra och tveksamma viktminskningpiller eller pulver.

Capsaicin som är det starka i chilin är det fettförbrännande och energiförbrukande ämnet.

I en studie gjordes ett experiment på två grupper av kvinnor. Första gruppen (som fick en druvsockerdrink med 5gr chili) uppvisade tydlig minskning av blodsockernivån och ökning av ämnesomsättningen med 20% högre än den andra gruppen (som inte fick chili). Ämnesomsättningsökningen varade i 20 min direkt efter intag. Denna ökade ämnesomsättning har även bevisats i annan forskning. 1, 2, 3.

I en annan studie upptäckte man att intag av capsaicin under 12 veckor (5mg per dag) resulterade i minskning av bukfett med flera procent. Även aptiten dämpas när man äter lite chili under längre period.1.

Avslutningsvist så är chili en bra grönsak att blanda i maten. Förutom att den är god så gör den också nytta för vikten och hälsan och du kan slippa viktminskningspreparat som ändå inte är bra för kroppen. 

Advertisements

One Comment Add yours

  1. Jason says:

    Hello! I’ve been following your website for a long time now and finally got the bravery to go ahead and give you
    a shout out from Houston Tx! Just wanted to tell you keep up the great job!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s