Klä dig rätt Päronet

kroppstyp-640x400
Problem: Du har ofta svårt att hitta tighta jeans som rumpan får plats i. Framhäv din vackra figur och slanka midja. Målet är att skapa balans mellan axlar/bröst och underkroppen/rumpan.
Toppen/Blusen/Kavajen är med detaljer i axlarna, för att dra uppmärksamheten uppåt istället för neråt. Bälten och sömmar vid midjan för att framhäva den. Öppnare urringning, stora halsband och scarves, peplum och vida ärmar (som på en kimono) passar bra.
Kjolen/ Klänningen är rak vid höfterna och faller ut från rumpan och med vidd nertill. Knälånga eller till ankeln för att smickra kurvan. Klänningar markerar midjan och/eller  lyfter fram axlarna. Detaljer på överkroppen. Klänningen följer mjukt över kurvorna (inte tight). Detaljer och mönster i tyget ska vara vertikala/på längden och inte på bredden.
Byxor: Byxor som är raka (inte tighta) och hänger lite löst från rumpan. Kostymbyxor och jeans med Bootcut (utsvängda nedtill ger fin balans till bredare höfter). Mörkare och stilrena färger som är mer diskreta än överdelen (t.ex. blått, grönt, oliv, svart, brunt, grått, vinrött).
Dont’s
A-linjeformade toppar utan midjemärkning (ser ut som ett tält), toppar som har för hög ringning i halsen (ser uppsvälld ut). Kjolar/klänningar som klistrar sig runt höft/rump såsom stickat/virkat elr stretch-trikå. Detaljer på fickor på höft/rumpa (det breddar och drar blicken dit). Blanka material och väldigt ljusa färger. Rid och morotsformade byxor (ökar lårens omfång). Bälten i jeansen som glittrar, blänker eller i starka färger (eftersom de sitter precis på höftens bredaste del).

Satsa på en bra BH som ger stöd och form!

Skådespelare med denna form: Jennifer Lopez, Jennifer Lawrence.

Advertisements

2 Comments Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s