Moroten

Problem: breda axlar och/elr stora bröst vilket gör att du ser större ut än du är. Framhäv: dina smala höfter, lilla persikostjärt, långa ben. Målet: skapa balans mellan kraftig överkropp och din slanka välformade underkropp.

Toppen har djup v ringning (gör bysten mindre), omlottöverdelar är bra. Toppen är helst mönstrad (lurar ögat och gör att överdelen ser mindre ut). Dra upp skjortan/blusen lite över magen så att det ligger i veck (för att dölja om det finns ngt att dölja).

Kappan/kavajen är insvängd och med skärp för att ge timglasformen.

Klänningen har empireskärning, smiter åt under byst och faller löst över mage. Uppmärksamhet läggs på slankaste delen av bålen (under byst).

Kjolen är vid för att ge balans till överkroppen.

Byxan är tight för att framhäva din fina rumpa.

Skon har en stabil klack men inte klumpig.

Dont’s

Toppar med smala axelband, de drar blickar till överkroppen. Stora stickade tröjor får dig att se ännu större ut än vad du är. Båtformade halsringningar och dubbelknäppta kavajer ( de ger bredd till överkroppen). Smala skärp får dig att se större ut. Fladdrande tunna kläder. Du behöver klöder med struktur för att inte se stor ut.  Raka kjolar gör dig bred och oformlig. Vida byxor får dig att se stor ut överallt. Små smala stilett klackar som kommer understryka din stora överkropp.  Köp en bra bh! Det kommer lyfta, forma och minimera.

Skådespelare med denna kroppsform:Drew Barrymore, Audrina Partridge.

The Pear

The Banana

Advertisements

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s