Lasagne savoykål och linser

För 2 pers: 2dl kokta röda linser, 2 abuergine, 1 lök, 1 vitlök (valfritt), 1 selleristjälk, 2 squash, 400 gram passerade/krossade tomater, 1 rosmarinkvist, konserv skivade gröna oliver, 1st savoykål ( 10-16 blad), riven ost (valfritt), kokosolja, salt peppar.
Skölj linserna och häll dem i en gryta. Häll på vatten (1 del linser till 2 delar vatten), lägg lock på och låt koka i ca 15 minuter tills de är mjuka. Skär auberginerna i ½ cm tjocka skivor, strö över salt och låt dem vattna ur i en sil. Skala löken och vitlöken, skölj sellerin och grovhacka det hela. Stek i kokosolja i en gryta. Tillsätt passerade tomater och rosmarin och låt såsen sjuda tills löken är mjuk. Häll av vattnet från linserna, tillsätt dem och oliverna i såsen och späd med vatten om såsen är för tjock. Salta och peppra.Sätt ugnen på 200 grader.
Ta av 15 blad från savoykålen. Blanchera (koka en kort stund) dem i kokande vatten tillsatt rikligt med salt och 3 droppar olja. Kyl genast ner kålbladen i kallt vatten och låt dem rinna av. Skaka av saltet från aubergineskivorna och stek dem  i lite kokosolja i en het panna.

Lasagnen
Smörj en ugnsfast form med kokosolja och lägg ett lager kålblad i botten. Häll på ett lager tomatsås och stekta aubergineskivor. Varva med resten av kålbladen, tomatsåsen och aubergineskivorna och toppa med riven ost. Ugnsbaka i 15-20 minuter.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s